ويژگي‌هاي مدير موفق از نظر مدير حوزه‌هاي علميه کشور92/09/05

 http://www.bushehri.net/images/20/boshehri_l92730_176526.jpgمدير حوزه هاي علميه با اشاره به اين که فعاليت در حوزه، عملي عبادي است، ويژگي هاي يک مدير موفق حوزوي را تبيين کردند. 

حضرت آيت‌الله سید هاشم حسيني‌بوشهري، در اجلاسيه مديران مدارس  علميه کشور با اشاره به اهداف کلان حوزه‌هاي علميه، اظهار داشتند: مديريت در مدارس علميه، کاري صرفا اداري نيست، بلکه فعاليتي عبادي است: چرا که خروجي اين کار امري مقدس و اداي وظيفه نسبت به دين خدا  و تربيت مبلغ و مروج دين است.

عضو خبرگان رهبري درباره انتظار حوزه از مديران مدارس، ابراز داشتند: انتظار مديريت حوزه از مديران مدارس، برنامه‌ريزي دقيق براي طلاب در زمينه‌هاي علمي و تربيتي است و در واقع رمز موفقيت برنامه‌ريزي صحيح است.

ایشان ادامه دادند: اولويت‌بندي نيازها از ديگر انتظارات مديريت حوزه از مديران مدارس مي باشد و انتظار مي‌رود که مديران حوزه‌هاي شهرستان‌ها در اين‌باره اهتمام و جديت ويژه‌اي داشته باشند؛ چرا که بنابر روايتي از امام علي‌(ع) اگر کسي اولويت امور را در نظر نگيرد، کار اهم را از دست خواهد داد.

نماينده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبري به اهميت زمان‌بندي و دقت توأم با سرعت در انجام امور مديريتي اشاره کردند و ادامه دادند: کارهايي که با تاخير انجام شود، سبب ناکارآمدي مديريت مي‌گردد، اين در حالي است که يک مدير موفق حوزوي بايد با رفتار صحيح، الگوي طلبه باشد.

آيت‌الله حسيني‌بوشهري، تحمل، افق ديد وسيع، قدرت کنترل رفتار، غمخوار بودن و گره‌گشايي از امور طلاب را از ديگر خصوصيات يک مدير موفق حوزوي برشمردند و يادآور شدند: رعايت سجاياي اخلاقي و گوش دادن به درد دل طلاب از خصوصياتي است که مدير مدرسه بايد به آنها توجه داشته باشد و اگر مديري اين خصائص رفتاري و اخلاقي را نداشته باشد، به تدريج اثرگذاري خود را از دست مي دهد.

عضو شوراي عالي حوزه هاي علميه با اشاره به استفاده از تجربيات مديران موفق، يادآور شدند: استفاده از تجربه مديران موفق در حوزه‌هاي علميه، براي مديران مبتدي امري مهم تلقي مي‌گردد؛ چرا که اين مطلب به نوعي استفاد بهينه از وقت است، چون راه رفته را دوباره طي نمي شود.

معاون  جامعه مدرسين حوزه در ادامه با اشاره به ضرورت نشاط علمي در مدارس علميه، افزودند: ارج نهادن و احترام به استاد، ايجاد رقابت سالم علمي و فرهنگي، حضور معنوي و غير اداري مدير در مدارس علميه از جمله مسائلي است که نشاط علمي را در مدارس مضاعف کرده و به تدريج اثر وضعي خود را بر طلاب مي‌گذارد.

آيت‌الله حسيني‌بوشهري همچنين مباحثه را رکن اصلي علمي حوزه‌هاي علميه برشمردند و فرمودند: نظارت مديران بر مباحثه طلاب،  علاوه بر تقويت بنيه علمي طلاب، سبب رفاقت و انس و الفت آنان با مديران مدارس مي‌گردد.

عضو خبرگان رهبري، با اشاره به ضرورت مراقبت از طلاب جوان در زمينه آسيب هاي اجتماعي، تصريح کردند: متاسفانه مفاسد اجتماعي به طلبه و غير طلبه رحم نمي‌کند و هميشه در کمين افراد است و راه رهايي از آن، تقويت بنيه اخلاقي طلاب و مشارکت دادن آنان در امور جاري مدرسه و ترويج روحيه همکاري است.

مدير حوزه هاي علميه کشور  درباره آگاهي طلاب از مسايل روز و مباحث سياسي نيز فرمودند: طلاب بايد در کنار مباحث علمي و اخلاقي، در زمينه سياسي نيز از نظرات افراد و اساتيدي که مورد تاييد هستند، بهره بگيرند تا علاوه بر رشد علمي و تربيتي در مباحث اجتماعي و آگاهي از مسايل روز نيز پيشرفت کنند؛ چرا که اين موضوع از مطالبات امام‌(ره) و مقام معظم رهبري بوده و مي باشد.

Please publish modules in offcanvas position.