آيت الله حسيني بوشهري:لزوم توجه و مراقب انسان از اعمال خود94/04/21

http://bushehri.net/images/1200000000.jpgمدير حوزه هاي علميه کشور فرمودند: مؤمني که در اين ماه مبارک در مشقت روزه مي گيرد اگر عملش مقداري کم و زياد شود تمام زحماتش ازبين مي رود پس بايد انسان به دقت مراقب اعمال خود باشد

حضرت آيت الله سيد هاشم حسيني بوشهري «دامت برکاته» مدير حوزه هاي علميه کشور، روز شنبه در ادامه شرح فراز« وَلاتُفْسِدْ عِبادَتى بِالْعُجْبِ»از دعاي مکارم الاخلاق که در ايام ماه مبارک رمضان همه روزه بعد از نماز ظهر و عصر در نمازخانه مرکز خدمات حوزه هاي علميه برگزار مي شود، بیان داشتند: در روايات ما عحب داراي درجه و مرتبه است.

آيت الله حسيني بوشهري عنوان کردند: امام رضا(ع) فرموده اند« عجب داراي درجاتي است ، بعضي از آن درجات اين است که کارهاي زشت انسان در نظر زيبا جلوه کند و او آنها را نيکو ببيند، درجه ديگرش آن است که انسان به خدا ايمان آورد و به خاطر ايمانش بر خدا منّت گذارد در حالي که خدا بر او منّت دارد.

ایشان با بيان اين که مؤمن بايد از عملش مراقبت کند، اظهار داشتند: مؤمن که در اين ماه مبارک در مشقت روزه مي گيرد اگر عملش مقداري کم و زياد شود تمام زحماتش ازبين مي رود؛ از حالات مرحوم بهبهاني نقل شده است مامور نظميه به او گفت دليل حضور اين جمعيت در نماز جماعت، دستور من است.

مدير حوزه هاي علميه کشور ادامه دادند: مرحوم بهبهاني بعد از نماز، از آن شهر به عتبات هجرت کرد و گفت شهري که درآن مأمور نظميه بخواهد براي روحاني محل مأموم جمع آوري کند ديگر جاي من نيست، بعد از اين ماجرا مرحوم بهبهاني تبديل به يک استاد کامل شد.

ایشان با بيان اين که مردم ناظر بر اعمال روحانيت هستند، ابرازداشتند: نقل شده است که در زمان اوج اخباري گري مرحوم بهبهاني فتوا داده اقتدا کردن به صاحب حدائق جايز نيست، هنگامي که اين خبر به صاحب حدائق رسيد گفت علم اسلام وحيد بهبهاني است و او به وظيفه خودش عمل کرده و من هم به وظيفه خود عمل خواهم کرد.

آيت الله حسيني بوشهري اضافه کردند: صاحب حدائق گفت براي تقويت علم اسلام همه به آيت الله وحيد بهبهاني اقتدا کنند، اين روحيات براي روحانيت و مردمي که براعمال مردم ناظر هستند ارزشمند است و تا زماني که اين روحيات در جامعه باشد تقوا و پاکي در جامعه خواهد ماند .

استاد سطوح عالی حوزه عليمه قم با اشاره به اين که عجب فقط مربوط به مسائل ديني نيست، اظهارداشتند: هر صاحب حرفه و فني امکان دارد دچار عجب شود و افرادي که دچار عجب هستند به دليل اين که خودشان را بالاتر از ديگران مي دانند پيشرفتي نخواهند کرد.

ایشان در پايان به بيان روايتي از امام علي(ع) پرداختند و فرمودند: «قال اعجاب المرء بنفسه يدل على ضعف عقله» «خود پسندي ، خودستايي و اعمال ناچيز خود را بزرگ تصور کردن دليل بر ناتوانى عقلى و ضعف و سستى درايت و درک فرد است

Please publish modules in offcanvas position.