آیت الله حسینی بوشهری: نظام جدید آموزشی به معنای هویت جدید نیست95/02/24

http://bushehri.net/images/0000/2/1/232/57555/IMG15184206.jpgحضرت آيت الله سيد هاشم حسيني بوشهري «دامت برکاته» صبح دیروز در اجلاسیه اساتید مدارس علمیه سطح یک حوزه علمیه قم که در سالن اجتماعات مرکز فقهی ائمه اطهار برگزار شد فرمودند: برنامه نظام جدید آموزشی در سال 1391 در شورای عالی حوزه علمیه به تصویب رسید، ولی به دلیل اینکه متون آموزشی آن آماده نبود به طور آزمایشی تنها در دوازده مدرسه علمیه قم به اجرا درآمد.

مدیر حوزه های علمیه اظهار داشتند: این نظام جدید به معنای هویتی جدید نیست، بلکه مباحث قرآن و اعتقادی در آن پررنگ تر شده و با توجه به اینکه از سطوح مختلف طلبه می پذیریم برنامه به گونه ای طراحی شده که همه افراد از آن استفاده ببرند.

امام جمعه قم بیان داشتند: اگر حوزه را بخواهیم بررسی کنیم به عناصری وابسته است، اولین عنصر آن طلبه است، طلبه ای که وارد حوزه می شود باید در عرصه تعلیم و تربیت کوشا باشد.

ایشان افزودند: رکن دوم حوزه محتوای درسی، اخلاقی و تهذیبی و رکن سوم مدیران و ناظرین در مدارس هستند. نقش مدیران کلیدی است و از همه کلیدی تر اساتید می باشند.

امام جمعه قم بیان کردند: اگر استاد کنار طلبه نباشد و عالمانه تدریس نکند و اخلاق را گوشزد ننماید، حوزه از هم پاشیده خواهد شد. استاد وظیفه دارد بر دانش خود بیفزاید، عالمانه تدریس کند تا حوزه ای پویا تر داشته باشیم.

آیت الله حسینی بوشهری به دیگر رسالت های اساتید اشاره کردند و افزودند: انتظار حوزه این است که طلبه را متخلق به اخلاق بار بیاورند و طوری طلبه را تربیت کنند که طلبه واقعا احساس مسئولیت کند، طلبه ای که احساس مسئولیت نکند اگرچه درس خارج را خوانده باشد، ولی نمی تواند در جامعه تاثیرگذار باشد.

مدیر حوزه های  علمیه فرمودند: رسالت دیگر استاد این است که آنچه به طلبه منتقل می کند براساس نیازها باشد، نیازها بسیار فرق کرده و خیلی از مسائل امروز پر رنگ تر شده است.

ایشان افزودند: اساتید باید در گزینش طلبه دقت کنند و اگر چه نیاز فراوان به طلبه داریم، ولی فضای حوزه با سایر مراکز بسیار متفاوت است. کسی که در حوزه تحصیل می کند انتظار این است که شعاع وجودی او جامعه را تحت تاثیر قرار دهد. اگر عدد کمی از طلبه داشته باشیم، ولی انتخاب براساس معیار باشد بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

مدیر حوزه های علمیه کشور عنوان کردند: وظیفه دیگر استاد این است که فضای آموزشی خوبی در اختیار طلبه قرار دهد، برای طلبه وقت بگذارد و نسبت به درس و بحث طلاب نظارت داشته باشد.

ایشان افزودند: اساتید باید دلسوز طلاب باشند، در مباحث اخلاقی و اعتقادی پاسخگوی طلبه باشند و برای تدریس روش های موفق تری به کار گیرند.

آیت الله حسینی بوشهری افزودند: وظیفه دیگر استاد این است که برای طلبه برنامه ریزی کند، علمیت را به طلبه توجه داد و مهارت های تدریس تبلیغ و برخورد با مردم را به او آموخت.

Please publish modules in offcanvas position.