اخلاق و رفتار انسانی دو مولفه اصلی جامعه پایدار 92/12/06

http://bushehri.net/images/zamanmmm/boshehri_l92llf_197028.jpgمدیر حوزه های علمیه کشور طی سخنانی فرمودند:جامعه ای که بر اساس اخلاق و رفتار انسانی اداره شودپایدار می ماند،باید با سعه صدر و تعمق در اخلاق، جریانی در جامعه ایجاد کنیم که همه مردم با انگیزه و علاقه به سمت دینداری حرکت کنند.

حضرت آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در گفتگو با یکی از خبرگزاری ها در قم، در خصوص وجوب اهتمام به اخلاق و رفتار انسانی در زندگی اجتماعی، اظهار داشتند: فلسفه بعثت پیامبر اکرم(ص) بر اساس گسترش اخلاق در جامعه اسلامی است و این امر در رفتار و کلمات ایشان نیز مشهود است.

نماينده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبري با اشاره به حدیث نبوی "إنَّما بُعِثتُ لاُتَمِّمَ مَکارِمَ الخلاقِ" بیان داشتند: جامعه ای که بر اساس اخلاق و رفتار انسانی اداره شود پایدار می ماند، باید با سعه صدر و تعمق در اخلاق، جریانی در جامعه ایجاد کنیم که همه مردم با انگیزه و علاقه به سمت دین داری حرکت کنند. 

آیت الله حسینی بوشهری خاطرنشان کردند: امام صادق (ع) در مورد تبیین مکارم اخلاق می فرماید:" اگر کسی به تو ظلم و ستمی روا داشته و تو در مقام قدرت هستی او را ببخش." واقعا در عفو لذتی وجود دارد که در انتقام نیست، عفو کسی که به انسان ظلم روا داشته حلاوت خاصی دارد.

استاد برجسته حوزه علمیه عنوان داشتند: دومین مسئله ای که حضرت امام صادق(ع) در مورد مکارم اخلاق به ما می آموزد این است که ارتباطات خود را با افراد دیگر به هم نزنید، اصلا برای ایجاد ارتباط دنبال بهانه باشید، مثلا رفته اید برای قرض کردن از کسی، او شما را تحریم کرده می گوید ندارم، شما بگویید چشم خودم ندارم ولی قرض می کنم به تو می دهم.  

آیت الله حسینی بوشهری تصریح کردند: یکی دیگر از نکات مهمی که امام جعفر صادق(ع) در زمینه مکارم اخلاق بر آن تاکید دارند، گفتن سخن حق است، ولو سخن حق به ضرر خود آدم تمام شود، اگر انسان صادقانه سخن بگوید حتی اگر به ضرر او باشد این ضرر ظاهری ست، در واقع چون سخن حق گفته خداوند به او کمک می کند.

عضو شوراي عالي حوزه هاي علميه به تشریح عوامل محبت آفرین در روابط انسانی پرداختند وفرمودند: انسان دوست دارد با دیگران دوستی کند و دیگران او را دوست بدارند، اما گاهی در رسیدن به این هدف دچار تحیّر می شود.

 

Please publish modules in offcanvas position.