ارزیابی آیت‌الله حسینی بوشهری از تحولات حوزه 92/10/17

http://www.bushehri.net/images/busshehri/zaman%2016.jpegامروز بیش از هزار نفر از اساتید حوزوی در سطح عالی، در حوزه علمیه قم مشغول تدریس هستند که در گذشته بسیار اندک بودند، همچنین در گذشته دروسی مانند تفسیر بسیار کم بود، در حالی که امروز بیش از 200 نفر از اساتید در سطح عالی در حال تدریس تفسیر قرآن کریم می‌باشند. 

حضرت آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری، دوشنبه شب طی سخنانی، با استناد به روایتی از نبی مکرم اسلام(ص) اظهار داشتند: بر اساس این روایت، خداوند دوست دارد که اثر نعمتش را در رفتار و گفتار بندگانش مشاهده کند.

نماينده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبري، حضور در حوزه امام صادق(ع) و سربازی امام عصر(عج) را نعمتی بزرگ دانستند و فرمودند: اثر این نعمت در ترویج فرهنگ اسلام ناب است و طلاب باید نسبت به این مسئله اهتمام جدی داشته باشند.

مدیر حوزه های علمیه کشور  با اشاره به روایتی از امیرالمؤمنین(ع) ابراز داشتند: حضرت علی(ع) می فرماید "خداوند در هر نعمتی که به بندگانش داده است، حقی را برای خود قرار  داده، کسی که این حق را ادا نماید، نعمت خداوند برای او استمرار خواهد داشت، ولی اگر کسی این حق را ادا ننمود،  خود را در معرض زوال نعمت گذاشته است".

عضو خبرگان رهبری در ادامه شرایط حوزه علمیه قم را نسبت به گذشته از نظر کیفی و کمی بهتر دانستند و بیان داشتند: طلابی که پیش از انقلاب در حوزه های علمیه حضور داشتند، گاهی در بلاتکلیفی به سر می‌بردند، ضمن این که تعداد مدارس و اساتید سطح عالی هم به اندازه کافی نبود، ولی امروز مراکز تخصصی و مشاوره‌ای فراوانی در حوزه علمیه قم تاسیس شده‌اند و خدماتی به طلاب ارائه می‌کنند.

آیت الله حسینی بوشهری به رشد چشمگیر پژوهشگران در حوزه اشاره کردند و ادامه دادند: در مورد نویسندگان حوزوی نیز در آن سال‌ها شاید تعدادشان به عدد انگشتان دست نمی رسید، ولی امروز صدها نفر در مجلات و نشریات تخصصی حوزوی مشغول نگارش مطالب مستحدثه هستند که در گذشته حتی میان بزرگان نیز به بحث و بررسی گذاشته نشده بود.

معاون جامعه مدرسين حوزه علميه قم به ظرفیت های گسترده تبلیغی به وجود آمده در عصر حاضر اشاره کردند و افزودند: گاهی مشاهده می‌کنم که کارشناسان روحانی توانمندی از قم، در شبکه‌های مختلف صدا و سیما حضور می‌یابند و مطالبی را به خوبی و با زبانی شیوا برای مخاطبان بیان می‌کنند، این گونه افراد آبروی حوزه‌های علمیه هستند.

رئيس هيات علمي بعثه مقام معظم رهبري درباره وجود اساتید مختلف سطح عالی در تخصص های مختلف در حوزه بیان داشتند: امروز بیش از هزار نفر از اساتید حوزوی در سطح عالی، در حوزه علمیه قم مشغول تدریس هستند که در گذشته بسیار اندک بودند، همچنین در گذشته دروسی مانند تفسیر بسیار کم بود، در حالی که امروز بیش از 200 نفر از اساتید در سطح عالی در حال تدریس تفسیر قرآن کریم می باشند.

آیت الله حسینی بوشهری با بیان این که خدمات گسترده ای در حوزه انجام شده است که بسیاری نسبت به آن بی اطلاع هستند، افزودند: براساس برنامه ریزی صورت گرفته، معاونان و مدیران حوزه های علمیه در مناسبت های مختلف گزارشی از فعالیت های انجام شده و برنامه های آتی ارائه خواهند کرد.

عضو هيات امناء جامعه المصطفي ادامه دادند: حوزه برای حرکت رو به جلوی خود نیازمند همکاری و همیاری تک تک طلاب است؛ بنابراین نباید هیچ گاه میان طلاب و مسئولان حوزه ذره ای فاصله وجود داشته باشد.

آیت الله حسینی بوشهری تصریح کردند: امروز شاهد سیل شبهات اعتقادی و دینی با حمایت مراکزی از آن سوی مرزها در میان مردم هستیم، موفقیت در این عرصه نیازمند همدلی و وحدت است.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه در پایان افزودند: تلاش حوزویان برای پاسخگویی به شبهات و حضور در میان اقشار مختلف مردم باید بیش از گذشته باشد.

برپایه این گزارش، در پایان این مراسم، طلاب نظرات خود را درباره مسائل مختلف، با مدیر حوزه های علمیه در میان گذاشتند

Please publish modules in offcanvas position.