اگر جامعه معلم اخلاق نداشت مرزهای عقیدتی و جغرافیایی فراموش می‌شد92/10/02

http://www.bushehri.net/images/zzz/boshehri_l92928_185349.jpgمدیر حوزه‌های علمیه کشور با تاکید بر نقش و جایگاه ویژه علما در هدایت گری مردم و جامعه بیان داشتند: اگر جامعه هدایت گر و معلم اخلاق و راهنما نداشت مرزهای اخلاقی عقیدتی و جغرافیایی به فراموشی سپرده می‌شود.

حضرت آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری امام جمعه قم، در مراسم سالگرد ارتحال آیت الله آقا مجتبی تهرانی طی سخنانی با اشاره به جایگاه اراده و اختیار، عقل، انبیا و عالمان دینی در تاثیرگذاری و هدایت جامعه، فرمودند: اراده و اختیار در زندگی انسان نقش آفرین است و داشتن استعداد و تک بعدی نبودن انسان دست به دست هم می‌دهد تا یک سلسله عوامل مسیر انسان را هموار کرده و او را در مسیر هدایت قرار دهد.

ایشان ادامه دادند: خداوند سه هدایت گر و راهنما را بر سر راه انسان قرار داده که یکی از آن‌ها عقل است و آیات متعددی در قرآن در رابطه با عقل و مشتقات آن وجود دارد.

نماينده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبري با بیان این‌که دومین عامل که نقش آفرین و تاثیرگذار در هدایت انسان هاست، پیامبران الهی به عنوان حجت ظاهر هستند بیان داشتند: هیچ امتی به عرصه وجود پا نگذاشته مگر این‌که خدای متعال در میان آن‌ها رسولی گذاشته که نقش هدایت گر بودن را دارد.

ایشان خاطرنشان کردند: سومین عامل در هدایت جامعه و افراد عالمان، فقیهان و معلمان اخلاق هستند که مورد ستایش خداوند قرار گرفته و از درجه و مقام برخوردارند.

آیت الله حسینی بوشهری تجلیل و بزرگداشت یک عالم را مرادف با هزار شب زنده داری و هزار روز روزه داری عنوان کردند و فرمودند: بر اساس روایات فردای قیامت خدا مردم را جمع می‌کند و خون شهدا و مداد علما را میزان قرار می‌دهد و این نشان از جایگاه والای عالمان دینی است.

عضو شوراي عالي حوزه هاي علميه  با اشاره به این‌که انسان مسئولیت پذیر از مرزهای اعتقادی و جغرافیایی خود دفاع خواهد کرد، افزودند: مسئولیت پذیرشدن انسان‌ها در گرو راهنمایی و تعلیم تربیتی است که از سوی عالمان انجام می‌شود بنابراین اگر جامعه هدایت گر و معلم اخلاق نداشته باشد مرزهای اخلاقی، عقیدتی و جغرافیایی به فراموشی سپرده می‌شود.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور یادآور شدند: هر وقت در این کشور حادثه‌ای آمده که مردم را تهدید کند با یک پیام نیم سطری یک عالم بزرگ تمام توطئه‌ها خنثی شده و این نشان می‌دهد عالمان دینی مرزبانان جامعه هستند.

ایشان با بیان این‌که امروز دشمنان جایگاه منزلت روحانیت را شناخته‌اند، اظهار داشتند: حضور شما مردم در تشییع جنازه و بزرگداشت عالم دینی همچون آیت الله آقا مجتبی رحمت الله علیه بدون شک از چشم دشمن پنهان نمی‌ماند؛ دشمن سعی می‌کند در مقابل موج دین خواهی مردم و عشق به عالمان دینی دست از پا خطا نکند و از سوی دیگر نقشه حساب شده‌ای بکشد.

آیت الله حسینی بوشهری در ادامه به برخی از ویژه‌گی‌های علما و فقهای دینی اشاره کردند و افزودند: علما همیشه از نزدیک شدن به طاغوت‌های زمان خود هراس داشتند و خود را خدمت گذرا مردم و دین الهی می‌دانستند و این سبب شده بود که بر دل‌ها حکومت کنند.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم همچنین در بیان ویژه‌گی‌های آیت الله آقا مجتبی تهرانی یادآور شدند: ایشان شخصیتی وارسته و از خانواده اهل علم و شاگرد ویژه امام راحل(ره) بودند و امام(ره) علاقه زیادی به ایشان داشت به طوری که مباحث علمی را به ایشان واگذار می‌کرد و تنها شخصیتی بود که این همه مورد علاقه امام(ره) قرار داشت.

رئيس هيات علمي بعثه مقام معظم رهبري  ادامه دادند: مرحوم آقا مجتبی از نظر مراتب علمی از محضرآیت الله بروجردی، امام خمینی، آیت الله گلپایگانی و دیگر بزرگان کسب علم کرد و پس از تبعید امام به ترکیه همراه فرزندان امام به نجف رفت و سه سال در آنجا تدریس کرد و پس از آن به خواست امام به تهران آمد و چهل سال در این مسجد بازار و شهر تهران درس اخلاق و تفسیر گفت و روضه سیدالشهدا(ع) خواند.

 

Please publish modules in offcanvas position.