IMAGE در مسئله حقوق بشر مطالبه گر باشیم نه منفعل1403/01/26
یکشنبه, 26 فروردين 1403
  رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مسئله «حقوق بشر» را یکی از مسائل قابل مطالبه از... Read More...
IMAGE فرصت خدمت به مردم محدود است1403/01/26
یکشنبه, 26 فروردين 1403
  نماینده مردم استان بوشهر در مجلس خبرگان رهبری، گفتند: انسان وقتی عهده دار... Read More...
IMAGE پیام تسلیت آیت الله حسینی بوشهری به اسماعیل هنیه1403/01/26
یکشنبه, 26 فروردين 1403
  رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم شهادت فرزندان و نوه های اسماعیل هنیه رئیس محترم... Read More...
IMAGE ترس سراسر سرزمین‌های‌ اشغالی را فرا گرفته است / ایران تا انتقام نگیرد دست بر نمی‌دارد1403/01/24
جمعه, 24 فروردين 1403
  خطیب جمعه قم با تاکید بر این که ترس سراسر سرزمین‌های‌ اشغالی را فرا گرفته است،... Read More...

 

 

حضرت آیت‌الله حسینی بوشهری«دامت برکاته»، در خطبه‌های نماز جمعه ۲۹ دی ۱۴۰۲ که در مصلی قدس قم برگزار شد، عنوان کردند: امام باقر (ع) می‌فرماید: «معیار دوستی و دشمنی با اهل بیت (ع) در یک جا می‌توان مشاهده کرد هرکسی مطیع خداوند است دوست‌دار ما اهل بیت (ع) است و هرکسی از خدا نافرمانی کند دشمن ما است.»

 

حدود صد روز از هجوم رژیم صهیونیستی به غزه می‌گذرد و در این مدت انسان‌هایی آواره، شهید و مجروح شدند و این‌ها اقدامات کسانی است که چهره انسانی دارند و حقیقتا انسان نیستند.

 

امام جمعه قم ادامه دادند: چهره ریاکارانه آن‌ها به رسوایی تبدیل شد و دیگر جرأت ندارند سخنی از حقوق بشر بیان کنند؛ شکاف بین مجموعه‌های رژیم صهیونیستی بیداد می‌کند و مردم تظاهرات می‌کنند. امیدواریم روزی فرابرسد که نیاز به فروپاشی رژیم صهیونیستی از بیرون نباشد و از درون فرو بریزد.

 

اسرائیل چه زمانی تصور می‌کرد که توسط مجموعه‌ای مانند جوانان یمن محاصره دریایی شود. رئیس انصارالله در سخنرانی اش عبارت نتوکل علی الله را تکرار کرد. کسی که اینگونه خدا را پشتوانه خود قرار بدهد از چیزی نمی‌ترسد.

 

ما اهل جنگ نیستیم اما خطاب به آمریکا می‌گوییم اگر می‌خواهد رژیم منحوس صهیونیستی در آرامش به سر ببرد بگذارد مردم غزه هم در آرامش باشند. آتش بس صورت بگیرد، همه اسرا آزاد شوند، این مردم به سرزمین خودشان برگردند و پیگیر و احقاق حقشان باشند تا دولت مستقل فلسطین در این سرزمین تشکیل شود.

 

از پاسخ کوبنده سپاه پاسداران تشکر می کنیم. حقیقتا به خوبی نشان دادند که چرا از برد هزار کیلومتری موشک نقطه و از خوزستان برای زدن ادلب استفاده کردند در حالی که می‌توانستند از کرمانشاه هم بزنند. آن‌ها می‌خواستند بگویند که رژیم اشغالگر بدان که برد موشک‌های ما تا آن جایی که شما هستید می رسد و اگر دست از پا خطا کنید ما پای کار هستیم.

 

ایشان در رابطه با دیدار ائمه جمعه با رهبر معظم انقلاب گفتند: رهبر معظم انقلاب در این دیدار نکات ارزشمندی را بیان کردند و از نسبت به هوشیاری مردم تجلیل کردند و بیان کردند این مردم در سختی‌ها و مشکلات پای انقلاب بودند و وظیفه ائمه جمعه روشنگری، دعوت نسل جوان به پایگاه‌های نماز جمعه و ارتباط با نخبگان و فرهیختگان جامعه است.

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به انتخابات پیش رو یادآور شدند: قهر کردن با صندوق رای مشکلی را حل نمی‌کند. امیدواریم در روز انتخابات شاهد سیل حضور مردم در پای صندوق های رأی باشیم.

 

امام جمعه قم ضمن توصیه به عبادت و انس با قرآن، ادامه دادند: ماه رجب، ماه شعبان و ماه رمضان سه کلاس تربیتی است که هر کسی دراین سه کلاس قبول شود در روز عید فطر هدیه خود را دریافت می‌کند.

 

ایشان با اشاره به میلاد امام جواد (ع) گفت: امام رضا (ع) در رابطه با تولد امام جواد (ع) فرمودند: «این همان مولودی است که در اسلام با برکت‌تر از او، زاده نشده است».

 

خطیب جمعه قم بیان کردند: امام جواد(ع) می‌فرماید: اگر کسی ثروتش خدایی باشد و استغنای او از ناحیه خداوند باشد همه به او نیاز پیدا می کنند؛ زیرا سرچشمه گرانسنگ است.

 

ایشان با اشاره به میلاد امام علی (ع) گفتند: به اقرار دوست و دشمن حضرت علی (ع) در فضائل بی نظیر است. پیامبر اکرم (ص) در رابطه با حضرت علی می فرماید: «ولایت امیرالمومنین ولایت خداوند، حب و محبت به حضرت علی (ع) عبادت خدا و پیروی از حضرت علی (ع) واجب خداوند است.

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با گرامی‌داشت روز پدر افزودند: حضرت علی (ع) در رابطه با حق پدر بر فرزند می فرماید:«إِنَّ لِلْوَالِدِ عَلَی الْوَلَدِ حَقّاً؛ فَحَقُّ الْوَالِدِ عَلَی الْوَلَدِ أَنْ یُطِیعَهُ فِی کُلِّ شَیْءٍ إِلَّا فِی مَعْصِیَةِ اللَّهِ سُبْحَانَه؛ پدر را نیز بر فرزند حقی. حق پدر بر فرزند این است، که فرزندش در همه حال، فرمانبردار باشد و مگر در معصیت خدای سبحان.»

 

آیت‌الله حسینی بوشهری عنوان کردند: پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «خصلتی وجود دارد که اگر در انسانی باشد دنیا و آخرت مطیع او خواهد شد و از نعمت‌ بهشت برین الهی بهره‌مند خواهد شد و این ویژگی تقوا است. کسی که بخواهد عزیزترین افراد نزد مردم باشد تقوا الهی پیشه کند خداوند راه تشخیص حق و باطل را به روی او باز می‌کند و از جایی که خبر ندارد به او روزی می‌دهد.»

 

امام جمعه قم در رابطه با موانع سعادت انسان اظهار کردند: غفلت از مسائل مهمی است که باعث می‌شود انسان به کج راهی برود و مسیر سعادت را گم کند.

 

ایشان با بیان اینکه توجه به هدف غائی آفرینش از مسائلی است که باعث می‌شود انسان بیدار شود و دچار غفلت نشود، اضافه کردند: توجه به عواقب غفلت دومین راه مبارزه با غفلت است.

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کردند: زمانی که عواقب غفلت را برای جامعه بیان کنیم؛ آحاد جامعه به خود می‌آیند و به فطرت نخستین خود که حرکت در مسیر خدای متعال است، می‌روند.

 

امام علی (ع) در خطبه ۱۰۸ نهج البلاغه در رابطه با فلسفه بعثت پیامبر (ص) می‌فرماید:« طَبِیبٌ دَوَّارٌ بِطِبِّهِ قَدْ أَحْکَمَ مَرَاهِمَهُ...»َ پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم طبیبی سیار است که داروهای خود را برای درمان غفلت آماده می‌کند به دنبال بیمارانی می‌گردد که به خاطر غفلت دچار سرگردانی شدند.

 

 

 

خطیب جمعه قم با تاکید بر برگزاری پرشور انتخابات ۱۱اسفندگفتند: مشکلات، زنان و مردان انقلاب را از ماندن در صحنه باز نمی‌دارد.

 

حضرت آیت‌الله حسینی بوشهری«دامت برکاته»، در خطبه‌های نمازجمعه ۱۷ آذر ۱۴۰۲ که در مصلی قدس قم برگزاز شد، عنوان کردند: حضرت علی می‌فرماید: «التَّقْوی آکدُ سَبَبٍ بَینَک وَ بَینَ اللَّهِ انْ اخَذْتَ بِهِ، وَ جُنَّةٌ مِنْ عَذابٍ الیمٍ؛ اگر به تقوا متمسک شوی، استوارترین رشته ارتباطی بین تو و خداست و نیز سپری از آتش دردناک قیامت است.»

 

بعد از آتش بس غزه، حملات شدیدتری آغاز شد. دور جدید این حملات از روزی شروع شد که وزیر خارجه ایالت متحده آمریکا به تلاویو سفر کرد و با سران رژیم غاصب جلسه گذاشت.

 

امام جمعه قم ادامه دادند: بسیاری از کشورها تلاش می‌کردند که آتش بس دائمی برقرار شود ولی منافع این جنایات کاران بی آبرو، در این است که امت مظلوم فلسطین و سایر امت‌ها را سرکوب کنند.

 

این‌ها روزی خواب دیده بودند که حزب الله، عراق و ایران را از بین ببرند اما خواب‌هایشان تعبیر نشد و امروز قدرت حزب الله چند برابر شده است. کودکان مظلوم و زنان بی پناه به شهادت می‌رسند اما ما به وعده الهی ایمان داریم که خداوند روزی اینها را سر جای شان خواهد نشاند.

 

آمریکا به دنبال دوگانه سازی بود که شیعه یک طرف و سنی طرف دیگر باشد اما امروز پشتیبانان اصلی در این شرایط مردم مظلوم فلسطین، شیعیان هستند. آنها به دنبال دوگانه سازی بودند و خواستند تفرقه ایجاد کنند اما نه تنها به آن نرسیدند بلکه شیعیان حزب‌الله، انصارالله یمن و حزب الله عراق هستند که حمایت می‌کنند و یمنی‌های غیور هستند که کشتی‌های اسرائیلی را توقیف می‌کنند و تهدید می کنند که اگر کشتی دیگری بیاید باز هم توقیف می‌کنیم.

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه امروز اسرائیل از لحاظ اقتصادی، لطمه شدید دیده است، بیان کردند: امروز سناریوهای متعددی برای فلسطین در حال طراحی هستند. اکنون مراقب باشید نه اینکه وقتی اجرا شد با آه و افسوس یاد کنید. پیشگیری کنید که اتفاق نیفتد.

 

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری یادآور شدند: نظر جمهوری اسلامی این است که بین ساکنان واقعی فلسطین و آوارگان فلسطین همه پرسی کنند و نتیجه هر چه شد همان است.

 

آیت‌الله حسینی بوشهری اظهار کردند: انتخابات در پیش است و از الان باید آماده باشید و برای ۱۱ اسفند روز شماری کنید. مشکلات داریم اما مشکلات، زنان و مردان انقلاب را از ماندن در صحنه باز نمی‌دارد. سختیهای فراوانی پشت سر گذاشتیم و در انقلاب ماندیم.

 

از مسئولین انتظار داریم که مشکلات معیشتی مردم و زمینه جلب رضایت عمومی را فراهم کنند که یک مشارکت پرشور در انتخابات ایجاد شود که بتوانیم بگوییم بعد از ۴۰ سال هم این مردم بر سر پیمانی که با امام، شهدا و رهبر معظم انقلاب بستند، هستند.

 

خطیب جمعه قم با بیان اینکه حضرت زهرا(س) اقیانوس ژرفایی است که دست ما به او نمی‌رسد، گفتند: رسول اکرم (ص) می‌فرماید:« ان الله جعل علیا و زوجته و ابنا حجج الله علی خلقه و هم أبواب العلم فی امتی من اهتدی بهم هدی الی صراط مستقیم؛ حضرت علی (ع)، حضرت فاطمه (س) و حسنین (ع) را حجت خدا بر خلق قرار هستند و آن ها درهای علم برای امتم هستند و کسی که سراغ این‌ها برود به صراط مستقیم الهی راه یافته است.»

 

ایشان با اشاره به اینکه ولایت مداری فاطمه ضرب المثلی برای همه است، بیان کردند: اگر بخواهیم به دنبال سبک زندگی سالم که مورد نیاز جامعه امروز ما است، برویم؛ باید سبک زندگی حضرت فاطمه (س) را در بعد فردی، اجتماعی، عفاف و حجاب، سیاسی و به توجه به دیگران منشور زندگی مان قرار بدهیم.

 

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه گفتند: بخشی از جامعه مبتلا به معلولیت جسمی و روانی هستند. معلولین حق بزرگی به گردن ما دارند. در روایات بیان شده است زمانی که از جایی عبور می‌کنید و انسانی را می بینید که سلامت جسمی شما را ندارد، به راحتی از کنار او عبور نکنید و بگوید الحمدالله که مرا سالم آفریدی. این روحیات یک انسان متدین و مومن است که بی تفاوت از کنار دیگران عبور نمی‌کند.

 

مسئولین از آسایشگاه‌ها بازدید کنند و معلولین را تنها نگذارند. افراد خیر در کمک رسانی اقدام کنند. برخی در اولیات زندگی مشکل دارند. برخی که سلامت روان دارند می‌دانند بازمانده جامعه هستند و غصه می‌خوردند؛ اما زمانی که شما می‌روید احساس آرامش می‌کنند. دستگاه‌های ما باید توجه به زمینه ایجاد آسایش برای رفت و آمد این‌ها داشته باشند.

 

آیت‌الله حسینی بوشهری در خطبه اول عنوان کردند: حضرت علی (ع) می‌فرماید: «اتقِ اللّه َ سُبحانَهُ و أحْسِنْ فی کُلِّ اُمورِکَ؛ فإنَّ اللّه َ مَع الّذینَ اتَّقَوا و الّذینَ هُم مُحْسِنونَ؛ از خداوند پروا داشته باشید و در همه کارهایت خوب عمل کنید؛ زیرا که خداوند با تقوا پیشگان و نیکوکاران است.

 

غفلت از یاد خدا منشا خیلی از مشکلات و گناهان است و انسانی که غافل شد دست به هر کاری می‌زند و حیا، حجب و عفت و به کنار می‌رود؛ زیرا نمی‌داند و در هاله‌ای از غفلت به سر می‌برد. بزرگان بیان می‌کنند که یکی از امور خطرناکی که ممکن است دامن گیر انسان شود و او را از سعادت دنیا و آخرت محروم کند افتادن در دام غفلت است.

 

امام جمعه قم اظهار کردند: غفلت از یاد خدا مسائل متعددی را به دنبال دارد، خدا فراموشی، خود فراموشی به همراه دارد و فرد هویت انسانی خود را از دست می دهد.

 

ایشان با بیان آیه «یَعْلَمُونَ ظَاهِرًا مِنَ الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَهُمْ عَنِ الْآخِرَةِ هُمْ غَافِلُونَ» تصریح کردند: آدم‌های غافل سطحی نگر هستند و توجه به عالم آخرت ندارند. ارزش انسان به آگاهی، دانایی و توجه به پیرامون خودش است.

 

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه ادامه دادند: حضرت علی می فرماید:« «رَحِمَ اللّهُ اِمْرَاً عَلِمَ مِن أینَ وَفی أینَ وَ إلی أینَ؛ خدا رحمت کند آن کسی را که بداند از کجا آمده، برای چه آمده و به کجا می‌رود.»

 

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آیاتی از قرآن بیان کردند: کاری نکنیم که انسان تا حد چهار پایان سقوط کند و سقوط انسان تا حد چهار پایان چیزی جز غفلت در زندگی نیست.

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه راه مبارزه با غفلت، یادآوری هدف آفرینش است، اضافه کردند: هر کسی در هر جایی دچار غفلت شد لحظه‌ای به هدف آفرینش فکر کند، نجات پیدا می‌کند.

 

 

 

حضرت آیت‌الله حسینی بوشهری«دامت برکاته» در خطبه‌های نماز جمعه ۲۶ آبان که در مصلی قدس قم برگزار شد، با اشاره به انتخابات پیش رو عنوان کردند: انتخابات خبرگان از انتخابات مجلس اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا آنان، رهبر را که قلب تپنده امت اسلامی است انتخاب می‌کنند.

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کردند: قوه مقننه نیز جایگاه خاص خود را دارد؛ زیرا مشکلات را رصد می‌کند و با دولت هم افزایی می‌کند تا این ملت امیدوار به آینده، در مشکلات زندگی نماند.

 

ایشان با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که همه باید پای کار بیایند و در برگزاری انتخابات پرشور همکاری کنند، ادامه دادند: انتخابات آبرو ملی ما و آبروداری برای انقلاب است. به زمزمه‌هایی که می‌شود توجه نکنید شما انتخاب خود را کردید و استوار در مسیری که انتخاب کرده‌اید باقی بمانید.

 

امام جمعه قم اظهار کردند: انتخابات به معنای مشارکت در تعیین سرنوشت است و هم حق و هم تکلیف است و این دو باید در کنار هم قرار بگیرند.

 

ایشان در رابطه با حوادث غزه گفتند: بیش از ۴۰ روز است که صهیونیست‌ها جنایات عظیمی را مرتکب می‌شوند و تنها دستاوردشان که دنیا نیز متوجه آن شد آدم کشی، نسل کشی، کودک کشی، ویران کردن خانه بر سر زن و فرزند بود. این دستاورد بزرگ انگلیس، آمریکا، فرانسه، ناتو، آلمان و نتانیاهو است.

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کردند: با دیدن صحنه‌ها غمگین می‌شوید ولی بدانید صهیونیست‌ها شکست خوردند. امام حسین (ع)، مظلوم کربلا، انسانی شکست خورده است و یا پیروز؟ این که صدای آزادی خواهان دنیا بلند شده است و می‌گویند ۷۵ سال سر ما کلاه گذاشتید و ما امروز این رژیم آدم کش را می شناسیم، نشان از پیروزی است.

 

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه اضافه کردند: ما عامل اصلی را آمریکا و اسرائیل در جنایات غزه می‌دانیم.

 

این جنایات، طوفان الاقصی را تحت شعاع قرار داد ولی کار بزرگی بود. از نظر تاکتیکی منحصر به فرد بود و همه سیستم‌های امنیتی و اطلاعاتی را از کار انداخت، از سیستم دیوار حائل کاری ساخته نبود و گنبد آهنی تبدیل به آهن پاره‌ای شده که باید از خود دفاع می‌کرد.

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یادآور شدند: طوفان الاقصی ترکیبی و با تنوع تاکتیکی بود که کار خود فلسطینی ها بود، حتی حزب الله هم گفت کار خودشان بوده و رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند خود آن‌ها تصمیم گرفتند.

 

ایشان در رابطه با چرایی ایجاد طوفان الاقصی گفتند: آنها گفتند برای ما قابل تحمل نبود که به مسجدالاقصی تعرض کنند و با چکمه وارد مسجد شوند. محاصره ۱۶ ساله غزه، فشار بر فلسطینی‌های کرانه باختری، به اسارت گرفتن بیش از ۵ هزار نفر از نیروهای فلسطینی که شامل کودک، نوجوان، زن و پیرها بودند و عادی سازی روابط اعراب از جمله دلایل این طوفان بود.

 

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره به هفته بسیج گفتند: بسیج نامی آشنا برای همه ماست. بسیج به معنای کسی که یونیفرم دارد نیست بلکه مکتب بسیجی به معنای مجاهدانه و مخلصانه بودن است و هرکسی پای این کار آمد بسیجی است.

 

ایشان با اشاره به اینکه بسیج با این خصوصیات، اگر نگوییم بی نظیر است کم نظیر است، ادامه دادند: اگر در لبنان، یمن و غزه سخن از مقاومت و بسیج است الهام بخش آنان، این بسیجیان هستند که به تدبیر امام راحل شکل گرفت و جالب این بود که بسیج را از متن مردم گرفت. همه باید بسیجی باشیم و از مرزهای جغرافیایی، مصالح کشور، اسلام و انقلاب دفاع کنیم.

 

آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه مغازه دار، روحانیان، کارمندان و... ما باید بسیجی باشند، گفتند: هرکسی نسبت به اسلام، کشور و انقلاب وفادار باقی بماند، سرمایه گذاری کند و به شعار بسنده نکند بسیجی است. آن بسیجی‌ها با جهاد و شهادتشان بسیجی بودنشان را به اثبات رساند و امروز که صدای گلوله‌ای را نمی‌شنویم، بسیجی بودن به معنای جهاد تبیین، جهاد خدمت و جهاد امید آفرینی در جامعه است.

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن تبریک ولادت حضرت زینب (س) گفتند: ایشان بزرگ بانوی کربلا، قهرمان کربلا، نماد صبر و استقامت و بردباری و عالمه غیر معلمه بودند که در اوج زهد و پارسایی زیستند.

 

امام جمعه قم اظهار کردند: محتکران به این سخن امام سجاد (ع) در رابطه با حضرت زینب (س) توجه کنند و دست از احتکار بردارند؛ امام سجاد (ع) می‌فرماید: «عمه‌ام زینب، چیزی را از امروز برای فردا ذخیره نمی‌کرد؛ زیرا معتقد بود خداوند روزی رسان است».

 

تعجب می‌کنم از کسانی که در جامعه دینی و انقلابی متوجه هستند که ضربه به جامعه و مردم وارد می‌شود اما هر چند وقت یکبار می‌شویم چنان شد. اگر زینب شناس هستیم و به زینب ارادت داریم، زینب این است.

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به روز پرستار گفتند: رهبر معظم انقلاب در رابطه با پرستاران می‌فرماید پرستاری ترکیبی از مجموعه فضائل اخلاقی است. صبر، مسئولیت پذیری، عاطفه، مهر محبت در یک انسان به عنوان پرستار یک جا جمع شده است.

 

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه خطاب به مسئولین مربوطه بیان کردند: به پرستاران رسیدگی شود تا در پیچ و خم زندگی نمانند. این پیام را به تهران مخابره کنید.

 

آیت الله حسینی بوشهری در خطبه اول عنوان کردند: امام رضا (ع) می‌فرماید: «اِعْلَمْ اَنَّهُ لا وَرَعَ اَنْفَعُ مِنْ تَجَنُّبِ مَحَارِمِ اللهِ وَ الْکَفِّ عَنْ اَذَی الْمُؤْمِنِین و اغْتِیابِهِم.؛ هیچ پرهیزکاری و تقوایی بالاتر از خودداری از گناهان و دوری از اذیت و آزار مومنان و پرهیز کردن از غیبت مومنان نیست.»

 

بر اساس این حدیث گام اول در مسیر تقوا دوری از گناهان، گام دوم دوری از آزار و اذیت مومنین و گام سوم دوری از غیبت درباره برادران دینی است.

 

خطیب جمعه قم با بیان اینکه هر چقدر بن مایه‌های اعتقادی و اخلاقی تقویت شود، مسیر بندگی مان رشد و تکامل پیدا می‌کند، اضافه کردند: برخی از انسان‌ها در دنیا و آخرت سعادت مند هستند، برخی در دنیا و آخرت روی سعادت نمی‌بینند؛ اما برخی ممکن است در دنیا احساس سعادت کنند؛ اما سعادتی در کار نیست زیرا دنیا مزرعه آخرت است.

 

ایشان در رابطه عوامل بازدارنده از سعادت گفتند: تکذیب پیامبران الهی، گوش ندادن به سخنان پیامبران، معاشرت با انسان‌های فاسد، به تباهی سپری کردن عمر، غفلت از خود، خدا و جامعه از عوامل بازدارنده انسان از سعادت است.

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کردند: غفلت از پندها و پیام‌های دنیا، عدم توجه توجه به اموری که باید به آن توجه کرد و دوری از مجالس دینی از جمله نشانه‌های غفلت است.

 

ایشان بی‌توجهی انسان به خودسازی را از دیگر نشانه‌های غفلت دانستند و تصریح کردند: اولین ماموریت انسان در دنیا این است که پیش از آن که به فکر دیگران باشیم باید به فکر خود باشیم و خودسازی کنیم.

 

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه ادامه دادن: اگر انسان هدف خلقت را فراموش کرد و فلسفه وجودی خود در دنیا را نفهمید از نشانه‌های اصلی غفلت است.

 

امام جمعه قم اضافه کردند: خداوند در قرآن می‌فرماید: «الْخَاسِرِینَ الَّذِینَ خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ» زیان‌ترین انسان‌ها کسانی هستند که خودشان را گم کردند و در جای دیگری می‌فرماید:« قَالَا رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنْفُسَنَا وَإِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَنَا وَتَرْحَمْنَا لَنَکُونَنَّ مِنَ الْخَاسِرِینَ»

 

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری گفتند: امیرالمومنین (ع) می‌فرماید: «عَجِبتُ لِمَن یَنشُدُ ضالَّتَهُ و قَد أضَلَّ نَفسَهُ فلا یَطلُبُها؛ در شگفتم از کسی که گمشده خود را می‌جوید، اما خویشتن را گم کرده و آن را نمی‌جوید.»

 

 

 

 

خطیب جمعه قم گفتند: دفاع مقدس در شرایط بایکوت و تحریف رخ داد، اما این دفاع مقدس رسانه‌ای تاثیرگذار برای انقلاب اسلامی شد.

 

حضرت آیت الله حسینی بوشهری «دامت برکاته»، در خطبه‌های نمازجمعه ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ که در مصلی قدس قم برگزار شد، عنوان کردند: دو ماه عزاداری کردید، درود خدا بر شما باد برای این عشق و دلدادگیتان به اهل بیت (ع) و سید الشهدا (ع) دارید. اربعین کانون انسانیت و اخلاق است و این حرف ما نیست. صف‌های به هم فشرده اربعینی، خود را برای ظهور موعود آماده می‌کنند.

 

خطیب جمعه قم با اشاره به آغاز هفته دفاع مقدس بیان کردند: در سال ۱۳۶۰ امام (ره) واژه جنگ را به واژه دفاع مقدس تبدیل کرد.

 

ایشان با اشاره به دیدار رهبر معظم انقلاب در دیدار با پیشکسوتان و افرادی که در صحنه رزم حضور داشتند، گفتند: رژیم بعث عراق با هدف براندازی نظام جمهوری اسلامی و به زانو درآوردن ملت ایران و به تحریک استکبار جهانی وارد ایران شد و شهرهای ما را بمباران کرد. مجموعه رژیم گذشته به گونه‌ای مشورت داده بودند که تصور می‌کردند که پیروزی قطعی و حتمی است.

 

این دفاع جانانه هشت سال ادامه پیدا کرد و آنچه به عنوان افتخار برای همه ما به عنوان یک الگوی پایداری و مقاومت باقی ماند، این بود که یک وجب از خاک کشور در اختیار دشمن قرار نگرفت.

 

امام جمعه قم با بیان اینکه دفاع مقدس، حدیث ماندگار پایداری، دلاوری و فداکاری است، تصریح کردند: دفاع مقدس حدیث ماندگار ملتی است که در راه دفاع از کیان مکتب و میهن، قله‌های بلند رشادت را پشت سر گذاشتند.

 

ایشان با بیان اینکه مردم دنیا با وقایع تاریخی خودشان هویت پیدا می‌کنند، اظهار کرد: تا قله‌های افتخار برای مردمی خلق نشود نسل‌های آینده هویت پیدا نمی‌کنند، هویت نسل‌های آینده به خاطر افتخارات نسل‌های قبل است و دفاع مقدس برای ما ویژگی هویت‌یابی ایجاد کرد.

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفتند: روزی ایرانیان با نمادهای خیالی و افسانه‌ای به دنبال عزت بودند؛ اما دوران دفاع مقدس ما نماد عزت واقعی بود و فرمانده این نماد کسی جز امام خمینی (ره) نبود.

 

دفاع مقدس در شرایط بایکوت و تحریف رخ داد، اما این دفاع مقدس رسانه‌ای تاثیرگذار برای انقلاب اسلامی شد. دفاع مقدس رسانه انقلاب اسلامی با هویت مردمی بودن و عاشورایی بودن است.

 

امام جمعه قم اضافه کردند: دفاع مقدس عرصه‌ای برای زیست اخلاقی شد که در صحنه عمل، اخلاق را به نمایش گذاشت. دفاع مقدس مرکز تولید کادر موفق برای انقلاب اسلامی بود. جنگ کاری مخرب است اما دفاع ما مقدس بود.

 

ایشان با بیان اینکه دفاع مقدس فضای جبهه دشمن را هم تغییر داد، افزودند: یگناتیف نویسنده نیویورک تایمز و مدرس حقوق بشر در گزارش سفرش به ایران و بهشت زهرا می‌نویسد: در جنوب تهران گورستان بزرگی است که شهدای دوران دفاع مقدس سال‌های ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸ میلادی مدفون هستند. این‌ها جان خود را در راه هدف دادند، این قبرهای کوچک همیشه باقی خواهند ماند. خطاب به محافظه کاران آمریکایی می‌گوید: شما می‌گویید ایران منزوی خواهد شد و محکومیت بین‌المللی درست می‌کنیم، سری به بهشت زهرا بزنید و اراده‌های آهنین آن‌ها را ببینید، پشیمان خواهید شد.

 

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه در رابطه به سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در اجلاس سازمان ملل، گفتند: ایشان سخنان خود را از عدالت خواهی آغاز کردند و به ظهور حضرت خاتمه دادند که نطقی قوی و جامع درباره قرآن، خانواده و عدالت بود.

 

سال گذشته عکس شهید سلیمانی را که نماد مقاومت بود در دست گرفت و امسال قرآن به دست گرفت که نماد دین داری است. از این که در خانه دشمن، دشمن را به چالش بکشد و خواستار محاکمه رئیس جمهور سابق ایالت متحده آمریکا شود، تقدیر می‌کنیم و امیدواریم همانگونه که در عرصه بین‌المللی پر تلاش هستند در عرصه داخلی هم بخروشند تا رضایت مردم برآورده شود.

 

امام جمعه قم با اشاره به بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها یادآور شدند: انتظار داریم که دانشگاه‌ها محل تربیت انسان‌های متدین و متفکر باشد، انتظار داریم محیط دانشگاه و مدارس محیط عفاف و حجاب شود و خدایی ناخواسته در صفحه‌های مجازی نبینیم که محیط علم و دانش تبدیل به فضایی شود که انسان شرمش می‌شود که بازگو کند.

 

چگونه برکت از جامعه می‌رود؟

 

آیت‌الله حسینی بوشهری در خطبه اول عنوان کردند: پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: تا زمانی که مردم مسئله امر به معروف و نهی از منکر را ترک نکنند و پیوسته امر به معروف و نهی از منکر کنند و درکارهای نیک و تقوا به کمک هم بشتابند در خیر و سعادت خواهند بود؛ اما اگر این چنین عمل نکردند و نقطه مقابل را عمل کردند فاجعه رخ خواهد و برکت از آن جامعه می‌رود و بعضی از آنان بر بعضی دیگر مسلّط خواهند شد و دیگر یاوری در زمین و آسمان نخواهند داشت‏.

 

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه، غفلت را از موانع سعادت انسان دانستند و اظهار کردند: زمانی که غفلت انسان را فرا بگیرد (اعم از غفلت از خدا، از خود و از جامعه) نمی‌تواند به سعادت لازم برسد.

 

ایشان در رابطه با نشانه‌های غفلت گفتند: پیامبر (ص) فرمود: چشم بستن بر حقایق، فراموش کاری، دچار لهو و لعب شدن و عدم توجه به اموری که باید به آن توجه داشته باشد از علائم انسان غافل است.

 

انسان‌های غافل از حوادث درس نمی‌گیرند

 

خطیب جمعه قم، پند نگرفتن از حوادث روزگار را از دیگر عوامل غفلت دانستند و ادامه دادند: انسان‌های غافل کسانی هستند که اگر در جامعه و دنیا حادثه ای رخ می‌دهد از آن درس و هشدار نمی‌گیرند و با بی اعتنایی از کنار آن عبور می‌کنند.

 

همنشینی با انسان‌های فاسد و مفسدان و دوری از مجالس عبادت از دیگر نشانه‌های انسان غافل است. امام حسن مجتبی (ع) می‌فرماید: ترک مسجد و پیروی بی چون و چرا از افراد مفسد از نشانه‌های غفلت است.

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کردند: مسجد اسم رمز برای پایگاه‌های اعتقادی، دینی و مذهبی است.

 

ایشان در رابطه با جایگاه مسجد در اسلام گفتند: پیامبر اکرم (ص) در آخرین خطبه شان ضمن تاکید به اقامه نماز جماعت، می‌فرماید: کسی که به سوی مسجدی از مساجد خدا قدم بر می‌دارد به ازای هر قدمی که بر می‌دارد پاداش ده حسنه نصیب او می‌شود، ده گناه از نامه اعمال او پاک می‌شود و مقام او نزد حق تعالی ده درجه بالا می‌رود.

 

تذکر اخلاقی: اهمیّت یاد مرگ1402/09/01
دوشنبه, 13 آذر 1402
  روایت اول: سَأَلَهُ بَعْضُهُمْ، فَقَالَ: يَا رَسُولَ اللَّهِ هَلْ يُحْشَرُ مَعَ... Read More...
تذکر اخلاقی: حُرمت آبروی مؤمن1402/08/24
دوشنبه, 29 آبان 1402
  روایت اول: قال مولینا و مقتدینا الإمام الصادق (ع): «لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فِي... Read More...
تذکر اخلاقی: لزوم تبعیت از امام زمان (عج) 1402/08/17
دوشنبه, 29 آبان 1402
  روایت اول: قال رسول الله (ص): «يَخْرُجُ الْمَهْدِيُّ وَ عَلَى رَأْسِهِ غَمَامَةٌ... Read More...
تذکر اخلاقی: عزّت در پرتو پیروی از حق 1402/08/03
دوشنبه, 29 آبان 1402
  روایت اول: قال مولینا و مقتدینا الإمام العسکری (ع): «مَا تَرَكَ الْحَقَّ عَزِيزٌ... Read More...
فصل فی الحیض 1402/11/07
یکشنبه, 08 بهمن 1402
درس خارج فقه حضرت آیت الله حسینی بوشهری (دامت برکاته) موضوع کلی: فصل فی... Read More...
فصل فی الحیض 1402/11/03
یکشنبه, 08 بهمن 1402
درس خارج فقه حضرت آیت الله حسینی بوشهری (دامت برکاته) موضوع کلی: فصل فی... Read More...
فصل فی الحیض 1402/11/02
یکشنبه, 08 بهمن 1402
درس خارج فقه حضرت آیت الله حسینی بوشهری (دامت برکاته) موضوع کلی: فصل فی... Read More...
فصل فی الحیض 1402/10/30
یکشنبه, 08 بهمن 1402
درس خارج فقه حضرت آیت الله حسینی بوشهری (دامت برکاته) موضوع کلی: فصل فی... Read More...
خلاصه خطبه های نماز جمعه مورخ 1402/10/29
سه شنبه, 03 بهمن 1402
    حضرت آیت‌الله حسینی بوشهری«دامت برکاته»، در خطبه‌های نماز جمعه ۲۹ دی ۱۴۰۲ که... Read More...
خلاصه خطبه های نماز جمعه مورخ 1402/09/17
دوشنبه, 20 آذر 1402
خطیب جمعه قم با تاکید بر برگزاری پرشور انتخابات ۱۱اسفندگفتند: مشکلات، زنان و... Read More...
خلاصه خطبه های نماز جمعه مورخ 1402/08/26
یکشنبه, 28 آبان 1402
حضرت آیت‌الله حسینی بوشهری«دامت برکاته» در خطبه‌های نماز جمعه ۲۶ آبان که در مصلی... Read More...
خلاصه خطبه های نماز جمعه مورخ 1402/06/31
شنبه, 01 مهر 1402
  خطیب جمعه قم گفتند: دفاع مقدس در شرایط بایکوت و تحریف رخ داد، اما این دفاع مقدس... Read More...
تفسیر سوره بقره آیه 105مورخ 1402/09/01
دوشنبه, 13 آذر 1402
درس تفسیر حضرت آیت ‎الله حسینی بوشهری (دامت برکاته) موضوع کلی: تفسیر سوره «بقره»  ... Read More...
تفسیر سوره بقره آیه 103مورخ 1402/07/12
دوشنبه, 29 آبان 1402
درس تفسیر حضرت آیت ‎الله حسینی بوشهری (دامت برکاته) موضوع کلی: تفسیر سوره «بقره»  ... Read More...
تفسیر سوره بقره آیه 104 مورخ 1402/08/24
دوشنبه, 29 آبان 1402
درس تفسیر حضرت آیت ‎الله حسینی بوشهری (دامت برکاته) موضوع کلی: تفسیر سوره «بقره»... Read More...
تفسیر سوره بقره آیه 104 مورخ 1402/08/17
دوشنبه, 29 آبان 1402
درس تفسیر حضرت آیت ‎الله حسینی بوشهری (دامت برکاته) موضوع کلی: تفسیر سوره «بقره» ... Read More...

مطالب برجسته

تصویر نمونه یک

اگر مجاهدت علما نبود اثری از دین و دین باوری در جامعه دیده نمی شد

آیت الله حسینی بوشهری

فرا رسيدن ايام سوگواري حضرت امام حسين (ع) و ياران باوفايش تسليت و تعزيت باد.

آیت الله حسینی بوشهری

حوزه‌های علمیه باید به نصایح رهبری و مراجع پایبند باشند

آیت الله حسینی بوشهری

Please publish modules in offcanvas position.